fbpx
Telefon: 0751.201.507

Sfaturi practice pentru condusul pe timp de iarnă

Iarna este sezonul vacanțelor și weekend-urilor la schi dar, pentru a ajunge în stațiunile montane, șoferii trebuie să fie mai precauți decât în alte luni ale anului. Este nevoie de o serie de pregătiri pentru ca următoarea ieșire la munte pe timp de iarnă să fie un moment plăcut, petrecut în siguranță de la încărcarea bagajelor în mașină și până la revenirea acasă.

Pregătirea mașinii pentru iarnă

În primul rând, cauciucurile dedicate pentru iarnă sunt obligatorii pentru o călătorie în siguranță. În al doilea rând, pentru orice eventualitate, este recomandată și o pereche de lanțuri. Vremea poate fi schimbătoare și s-ar putea să intervină o situație în care lanțurile antiderapante pot deveni soluția salvatoare. Nu în ultimul rând, este esențial ca antigelul să fie la un nivel optim, la fel și bateria. În condiții de temperaturi foarte scăzute, bateriile mai vechi se pot descărca mai repede.

Odată ce au fost bifate elementele principale de funcționare a autovehiculului, se poate trecere la elementele cosmetice de mentenanță. Condițiile de iarnă pot avea un impact negativ major asupra elementelor exterioare ale autovehiculului, așa că este recomandată o intervenție de protecție. Noi recomandăm clienților un pachet de iarnă care conține un set de operațiuni esențiale pentru prevenirea efectelor nocive pe care condițiile sezonului le pot avea asupra caroseriei. Pachetul include operațiuni la nivelul tuturor elementelor exterioare:

Condus în siguranță în condiții de iarnă

Iarna vine cu provocări ale abilităților de șofer, mai ales pe drumurile de munte care duc înspre stațiunile montane. Acestea pot fi înguste, cu zăpadă și gheață, așa că este nevoie de prudență. Este foarte important ca, în condițiile în care drumul este acoperit cu zăpada, comenzile mașinii să nu fie bruscate. Toate manevrele trebuie să se petreacă lin, astfel încât șoferul să simtă că deține controlul în orice moment. Orice bruscare a comenzilor mașinii poate provoca un derapaj necontrolat. De aici se poate ajunge le evenimente neplăcute.

În același timp, sunt recomandate toate regulile de condus preventiv. Păstrarea distanței față de ceilalți participanți la trafic este o regulă de prevenție a accidentelor care nu trebuie neglijată în condiții de iarnă. Distanța optimă ar trebui apreciată astfel încât să fie posibilă frânarea în siguranță în cazul în care autovehiculul din față se oprește brusc.

Nu în ultimul rând, dacă un șofer este împotmolit pe marginea drumului, probabil are nevoie de puțin ajutor pentru a putea să plece. Nu ezitați să oferiți acest ajutor, mai ales iarna.

 

 

Ne gasiti si pe Facebook ! #AutoCBN

SC Auto CBN Internațional SRL © 2022
web design by DowMedia
Call Now Button
Open chat