fbpx
Telefon: 0751.201.507

Condițiile de iarnă lasă urme pe vopseaua mașinii. Ce măsuri de prevenție pot fi luate?

Tehnologiile moderne de vopsire a autovehiculelor asigură o durată de viață extinsă a aspectului estetic și a proprietăților fizice ale stratului exterior. Totuși, condițiile de mediu pot avea un impact negativ asupra stratului de vopsea, iar cele specifice iernii, în special. Temperaturile scăzute, precipitațiile, fenomenul de îngheț precum și materialul antiderapant de pe șosele degradează stratul de vopsea.

Efectele condițiilor de iarnă asupra vopselei auto nu sunt imediate dar, în timp vor deveni vizibile. Din momentul în care fisurile sau zgârieturile de pe stratul de vopsea încep să fie vizibile, calea către o deteriorare lentă dar sigură este deschisă. În cazul în care nu se intervine prompt, situația va degenera și se va ajunge la reparații costisitoare.

Bineînțeles, există soluții de prevenție. Acestea încep cu un comportament responsabil al proprietarului. Curățarea mașinii de zăpadă, gheață și material antiderapant ar trebui să devină operațiuni de mentenanță curente în timpul iernii. Atenție, aceste operațiuni trebuie făcute corect. În caz contrar, daunele pe care le vor provoca vor depăși beneficiile.

Înlăturarea zăpezii

După o ninsoare abundentă, dacă stratul de zăpadă este consistent, ai fi tentat să folosești o lopată. Cu siguranță vei lovi cu marginile ascuțite ale lopeții suprafața mașinii. Dacă aplici zgârietura peste un punct de rugină, situația devine mai gravă.

Folosește unelte din spumă sau cauciuc pentru a înlătura zăpada în siguranță.

Înlăturarea stratului de gheață

Aici, riscurile de a deteriora vopseaua cresc. În același timp, poți aduce daune altor piese componente. De exemplu, nu încerca si cureți gheața de pe parbriz cu ajutorul ștergătoarelor. De asemenea, nici metoda găleții cu apă fierbinte nu e o soluție optimă pentru „degivrarea” caroseriei. Chiar dacă se va dezgheța, apa pătrunde în fisurile din vopsea, îngheța din nou și favorizează extinderea acestora.

Înlăturarea materialului antiderapant

Materialul antiderapant are un efect coroziv asupra vopselei. Acest efect este accentuat în cazul în care există deja fisuri în stratul de vopsea. Cea mai bună metodă este înlăturarea depunerilor de material antiderapant cu apă cu presiune. După spălare, mașina trebuie uscată foarte bine, pentru a preveni formarea unui strat de gheață.

Prevenție durabilă prin aplicarea de folii de protecție

Foliile sigilează orice daună a stratului de vopsea și formează o peliculă protectoare eficientă împotriva factorilor de mediu. Foliile sunt o soluție care protejează atât împotriva daunelor produse de condițiile de iarnă, cât și a celor provocate de expunerea la condițiile de vară.

Ne gasiti si pe Facebook ! #AutoCBN

Timișoara

Telefon:
0751 201 507

Adresa:
Str. Căprioarei 11,
Ghiroda 307200

Google Maps

Arad

Telefon:
0752 105 050

Adresa:
Str. Aurel Crișan 4,
Arad

Google Maps

Lugoj

Telefon:
0752 506 050

Adresa:
Str. Timișorii
Lugoj

Google Maps

SC Auto CBN Internațional SRL © 2025
web design by DowMedia
Call Now Button