fbpx
Telefon: 0751.201.507

Studiu de caz: Montaj folii PPF (PAINT PROTECION FILM) Mazda MX-5 Hardtop

Proprietarul Mazdei CX-5 Hardtop ne-a contactat pentru a ne consulta într-o problemă la care căuta o rezolvare rapidă, eficientă și durabilă. Este vorba de menținerea aspectului estetic exterior al mașinii. În același timp, îți dorea și o protecție a stratului de vopsea, astfel încât să limiteze deteriorare cauzată de factori mecanici și de factori de mediu.

Nu în ultimul rând, a ales mașina pentru culoare, așa că ne-a solicitat ca, orice am face să nu alterăm nuanța.

Prezentarea soluției

Soluția naturală pe care i-am propus-o a fost montarea de folii PPF transparente (PAINT PROTECTION FILM). Astfel, reușeam să bifăm ca rezolvate toate capitolele problemei expuse:

  • Protecția durabilă a vopselei;
  • Menținerea unui aspect estetic impecabil la exterior;
  • Păstrarea intactă a nuanței originale a mașinii.

 

În ceea ce privește rapiditatea, timpul necesar pentru montarea completă a foliei pe toate elemente de caroserie a fost unul relativ scurt, mult sub cel necesar pentru o revopsire completă.

Mai mult, pentru un a oferi un plus de efect a aspectului exterior al mașinii, am recomandat o folie PPF transparentă cu aspect lucios. Am recomandat această soluție deoarece, în acest caz, folia reușea foarte bine să potențeze luciul pe care îl avea deja vopseaua.

Soluția a fost acceptată, așa că am demarat implementarea ei.

Montajul propriu-zis al foliei

Montajul foliei transparente PPF este un proces destul de migălos care solicită o atenție crescută la detalii. În același timp, are câteva etape pregătitoare care nu trebuie sărite dacă se dorește obținerea unui rezultat.

  • Verificarea integrității elementelor caroseriei. În primul rând, au fost verificate toate elementele caroseriei pentru a constatata dacă există micro zgârieturi sau fisuri sau orice alte urme care ar putea să dăuneze etanșeității foliei. În cazul în care sunt identificate astfel de elemente, se intervine cu polish pentru ca suprafața pe care se aplică folia să fie perfectă.
  • Înlăturarea prafului sau a altor elemente de murdărie. O etapă extrem de importantă deoarece un strat de praf va determina o prindere deficitară a foliei de elementele de caroserie.
  • Aplicarea foliei PPF. În această etapă, atenția la detalii este esențială. Bulele de aer se formează foarte ușor sub folie, așa că sunt înlăturate pe măsură ce se avansează cu suprafața acoperită. Cea mai mare atenție trebuie acordată elementelor cu forme neregulate.

Rezultatul final

Am acoperit toate elementele de caroserie ale mașinii, inclusiv oglinzile. Mazda  MX-5 arată impecabil. Acest aspect se va păstra o perioadă îndelungată. Protecția pe care o oferă foliile PPF variază în funcție de regimul de utilizare și de gradul de expunere la factorii de mediu. De exemplu, o mașină ținută în garaj va beneficia de protecție și de beneficiile legate de aspect o perioadă mai îndelungată decât o mașină care stă tot timpul la exterior.

Ne gasiti si pe Facebook ! #AutoCBN

SC Auto CBN Internațional SRL © 2023
web design by DowMedia
Cos de cumparaturi
Call Now Button