fbpx
Telefon: 0751.201.507

Pregătirea mașinii pentru iarnă: protejarea vopselei

Sezonul rece vine cu o serie de provocări pentru șoferi. Pe lângă pregătirea tehnică a mașinii pentru iarnă, respectiv verificarea frânelor, montarea roților de iarnă și verificarea nivelului de antigel, intervine și partea cosmetică.

Vopseaua este predispusă degradării în timpul sezonului rece. Zgârieturile și micro fisurile sunt vulnerabile la umezeală, permițându-i să intre în profunzime în stratul de vopsea. Efectul distructiv este accentuat de îngheț care duce la extinderea zgârieturilor și a fisurilor. Implicit, pe măsura extinderii acestora, stratul de vopsea va fi afectat. Mai mult, dacă acțiunile distructive ajung să treacă de stratul de vopsea, vor ajunge la suprafețele metalice. Rămase fără protecție, aceste suprafețe sunt expuse la apariția ruginii și la o degradare a aspectului estetic al caroseriei, dar și a caracteristicilor sale tehnice.

Scenariul de mai sus este unul care se derulează pe o perioadă extinsă de timp, dar pentru a evita reparațiile costisitoare și pentru a menține valoarea de piață a mașinii, este recomandată prevenția.

În ce constă prevenția?

Polish-ul sau vopsirea elementelor afectate de zgârieturi este o alternativă, dar nu este una care poate garanta o protecție superioară. În plus, dacă este vorba de vopsire, mașina va fi indisponibilă mai multe zile, iar costurile pot deveni consistente în funcție de numărul elementelor vopsite, dar și de calitatea vopselei.

Alternativa simplă, la îndemână, dar și foarte eficientă este aplicarea unei folii transparente de protecție „PPF”. Este o soluție care s-a dovedit extrem de eficientă pentru prevenirea problemelor care pot apărea la nivelul stratului de vopsea. Folia sigilează zgârieturile, închide micro fisurile reușind astfel să izoleze vopseaua care devine mai puțin vulnerabilă la acțiunea factorilor de mediu. Astfel, apa nu mai pătrunde în profunzimea stratului de vopsea, evitându-se efectele negative care decurg din această acțiune în combinație cu condițiile meteo specifice iernii

Folia „PPF” propune o serie de alte beneficii pe lângă cele enumerate mai sus. Una dintre cele mai interesante este efectul de autovindecare. Prin aplicarea cu apă caldă sau căldură, dispar zgârieturile fine. În același timp, protejează împotriva acțiunilor mecanice, cum ar fi acțiunea crengilor sau a particulelor fine de praf și nisip.

Un aspect foarte important este protecția vopselei împotriva actelor de vandalism. Așadar, mașina este protejată împotriva tentativelor de provocare a unor zgârieturi de profunzime.

Cu ce mai poți completa protecția pentru iarnă?

Pentru protejarea ta și a familiei, este importantă o decontaminare a interiorului. Astfel se elimină bacteriile, iar habitaclul mașinii devine un mediu cu risc redus de perpetuare a virusurilor de sezon. La această operațiune se poate adăuga și igienizarea sistemului de ventilație.

Din perspectiva siguranței, o curățare a farurilor și un tratament hidrofob aplicat parbrizului contribuie la creșterea vizibilității și, implicit a siguranței șoferului și a pasagerilor. Acest aspect este esențial în special în condiții grele de drum.

Ne gasiti si pe Facebook ! #AutoCBN

SC Auto CBN Internațional SRL © 2023
web design by DowMedia
Cos de cumparaturi
Call Now Button