fbpx
Telefon: 0751.201.507

Jante de aliaj sau jante de tablă pentru iarnă. Care este alegerea optimă?

Apropierea sezonului rece impune vine și cu inevitabilele cozi la vulcanizări. E perioada înlocuirii anvelopelor de vară cu cele de iarnă. În timp ce unii șoferi optează să folosească ambele seturi de anvelope pe aceleași jante, alții aleg alternativa setului complet de roți, respectiv anvelope și jantă.

De ce unii șoferi aleg jantele de tablă, iar alții optează pentru cele din aliaj pentru utilizarea din timpul iernii nu ține doar de preferințe. Există și o serie de argumente practice în favoare utilizării jantelor de tablă pe timpul iernii și a celor din aliaj în restul sezoanelor.

Argumente pro pentru set complet de roți de iarnă: jante de tablă și cauciucuri

Din perspectivă estetică, este clar că autovehiculul va ave de suferit. Cu toate acestea, sunt doar câteva luni de diminuare a factorului estetic, luni care pot genera o economie considerabilă.

  • Jantele de tablă sunt mai ieftine, mai rezistente la zgârieturi, iar o eventuală revopsire nu va fi o problemă nici din perspectiva costurilor, nici din cea a procesului în sine.
  • Un set complet de roți de iarnă presupun o montare mai rapidă și, implicit, costuri de montare reduse în fiecare sezon.
  • Jantele de tablă sunt mai grele decât cele din aliaj, ceea ce asigură o aderență crescută în condiții de iarnă.
  • Indiferent de sezon, jantele de tablă nu presupun o întreținere la fel de atentă ca cele din aliaj.
  • Jantele de tablă sunt mai rezistente la utilizarea pe drumuri accidentate, ceea ce le face mai potrivite pentru circulația în condiții de iarnă. Pasionații de sporturi de iarnă care merg frecvent la munte n sezonul rece ar trebui să se orienteze către un set de roți cu jante de tablă pentru acest sezon.

Bineînțeles, jantele din aliaj au proprietăți incontestabile, dar acestea se adaptează perfect în condițiile specifice celorlalte sezoane. Punctează decisiv la capitolul aspect estetic, dar și la cel al performanțelor mașinii. În același timp, sunt mai sensibile și au nevoie de o atenție aparte.  De aceea, după montarea setului de iarnă, roțile de vară cu jantele din aliaj pot fi lăsate la noi pentru a primi un tratament special. Serviciul nostru dedicat de detailing pentru jante curăță, decontaminează, tratează și protejează. Astfel, la primăvară vei avea un set de jante care vor arăta ca noi.

Ne gasiti si pe Facebook ! #AutoCBN

SC Auto CBN Internațional SRL © 2022
web design by DowMedia
Call Now Button
Open chat