fbpx
Telefon: 0751.201.507

De ce este importantă omologarea RAR pentru foliile auto?

În ultimii ani foliile auto au deveni o actualizare a mașinii la care apelează din ce în ce mai mulți șoferi. Argumentele principale care stau la baza deciziei de apela la montajul acestor folii stau în beneficiile multiple pe care acestea le oferă, extinse de la creșterea gradului de confort în interiorul habitaclului, până la protecția geamurilor împotriva acțiunilor mecanice.

Odată cu această creștere a cererii au apărut pe piață și o serie tipuri de folii, unele tentante din punctul de vedere al costurilor. De cele mai multe ori, foliile ieftine vin ce dezavantaje majore. În primul rând nu au proprietățile tehnice care să se conformeze în normele de vizibilitate impuse, fapt care alterează vizibilitatea și, implicit, siguranța folosirii mașinii. În al doilea rând, aceste produse nu sunt omologate de către Registrul Auto Român (RAR), ceea ce va atrage sancțiuni importante pentru proprietar.

Ce înseamnă omologarea RAR pentru foliile auto?

Această omologare certifică faptul că foliile montate pe mașină corespund din punct de vedere tehnic normelor în vigoare, respectiv că asigură gradul de vizibilitate impus de lege pentru ca șoferul să aibă condițiile de vizibilitate necesare pentru a conduce în condiții de siguranță. Un set de folii care respectă normele nu sunt pasibile de amenzi.

Unde se montează foliile omologate RAR?

Montajul trebuie să se facă doar în unitățile certificate RAR pentru acest scop. Salonul are toate certificările din partea Registrului Auto Român pentru montajul de folii auto, așa că toate opțiunile pe care le prezentăm clienților noștri vin implicit cu omologarea necesară pentru o utilizare în siguranță.

Pentru a fi certificați RAR am trecut printr-un proces în cadrul căruia ne-au fost verificate atât capacitățile tehnice, cât și produsele pe care le folosim.

Ce riști dacă nu alegi să montezi folii omologate?

În primul rând, intervin riscurile de siguranță deoarece este posibil ca foliile neomologate sa nu asigure vizibilitatea optimă pentru un condus în siguranță. Siguranța ar trebui să fie preocuparea principală a proprietarilor de mașini care aleg să monteze folii auto.

În al doilea rând, mașina va fi refuzată de le ITP (inspecția tehnică periodică) ceea ce înseamnă că nu va mai putea circula pe drumurile publice.

Bineînțeles, până când mașina ajunge în stația ITP, șoferul riscă amenzi consistente la orice control în trafic. Odată cu amenda se poate ridica talonul care va fi returnat doar după ce proprietarul face dovada demontării foliilor neconforme.

Așadar, în cazul în care ai luat hotărârea să montezi folii auto, documentează-te în legătură cu salonul sau atelierul în care vei face acest lucru. Dacă acesta este omologat RAR, atunci ai certitudinea că vei primi un montaj profesional și produse care corespund reglementărilor în vigoare.

Ne gasiti si pe Facebook ! #AutoCBN

SC Auto CBN Internațional SRL © 2022
web design by DowMedia
Call Now Button
Open chat