fbpx
Telefon: 0751.201.507

Ce trebuie să faci după colantare pentru a fi în legalitate?

Colantarea completă a unei mașini este o acțiune complexă în care atenția la detaliu este esențială. În cazul montajului profesional al unor folii de calitate, rezultatul final va fi unul impecabil din punct de vedere vizual. În timp se va dovedi durabil, asigurând un grad ridicat de protecție a integrității fizice și estetice a caroseriei.

Odată ce au fost montate foliile, proprietarul autovehiculului trebuie să actualizeze datele din talonul mașinii, astfel încât informațiile să corespundă cu realitatea. Bineînțeles, aceste proceduri se aplică doar în cazul în care, în urma colantării, culoarea mașinii a fost schimbată sau mașina a ajuns să aibă două sau mai multe culori.

Culorile care pot fi trecute în CIV (cartea de identitate a vehiculului) sunt reglementate prin Directiva  2007/46/CE. În primul rând, sunt specificate cele 10 culori de bază care pot fi trecute în cartea de identitate a vehiculului. Aceste culori sunt: alb, galben, portocaliu, roşu, violet, albastru, verde, gri, maro şi negru. Așadar, dacă pe mașină sunt montate folii în una din aceste culori, modificarea birocratică este una foarte simplă.

Situația poate deveni puțin mai complicată atunci când mașina are două sau mai multe culori. Vor fi menționate culorile, doar dacă sunt în proporții egale. În cazul în care există o culoare predominantă, dar aceasta se va regăsi în cartea de identitate a vehiculului. Dacă sunt mai multe culori și nuanțe în degrade sau imagini, atunci, în cartea de identitate va fi trecută culoarea predominantă și mențiunea „multicolor”.

Așadar, după colantare, este nevoie să vizitezi cea mai apropiată reprezentanță RAR pentru actualizarea cărții de identitate. Procesul nu este unul foarte anevoios, atât timp cât ai pregătite următoarele documente:

  • Cerere activitate RAR (cererea se completează de către solicitant și este semnată în prezența unui reprezentant al Registrului Auto Român);
  • Actul de identitate al solicitantului;
  • Cartea de identitate a vehiculului în original.

În cazul în care cel care solicită modificare nu este proprietarul vehiculului, va trebui să aibă asupra sa și să prezinte un act de reprezentare legală, cum ar fi: delegație dacă proprietarul este persoană juridică sau împuternicire dacă vehiculul este în proprietatea unei persoane fizice.

Pentru ca totul să meargă bine și pentru a se evita aglomerațiile, este nevoie de o programare prealabilă.

Ne gasiti si pe Facebook ! #AutoCBN

SC Auto CBN Internațional SRL © 2023
web design by DowMedia
Cos de cumparaturi
Call Now Button